• Achtergrond 2019

MOAWARD MARKETING RESEARCH & ANALYTICS BUREAU VAN HET JAAR

Het is niet meer mogelijk om jouw aanbeveling aan ons door te geven!

Deze MOAward wordt uitgereikt aan het bureau dat zich in het voorgaande jaar op positieve en opvallende wijze gemanifesteerd heeft en daarmee een waardevolle bijdrage heeft geleverd op het gebied van Marketing insights, Research en Analytics.

Opdrachtgevers bepalen welke bureaus in aanmerking gaan komen voor de titel Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar 2019. 

 

Marketing Research & Analytics Bureau procedure

 • Procedure

  Tot 27 februari kunnen bureaus die lid zijn van de MOA worden aanbevolen* via de MOAwards website. Daar staat eenlijst met alle Marketing Research & Analytics bureaus die aangesloten zijn bij de MOA, onderverdeeld in drie categorieën:

  •  Grote bureaus (15 FTE en groter)
  •  Middelgrote bureaus (8 – 14 FTE)
  •  Kleine bureaus (3 – 7 FTE)**

  Selecteren genomineerden 

  Het stemmen sluit op 27 februari om 10.00. De 15 bureaus met de meeste stemmen ontvangen bericht van de MOA met een korte aanvullende opdracht. Op basis van de ontvangen motivaties die zijn gegeven bij het stemmen en de aanvullende korte opdracht, zal de jury deze informatie analyseren en 3 genomineerden selecteren. De drie genomineerde bureaus worden in april 2019 bekend gemaakt via de MOA en een speciale bijlage in vakblad Clou. De jury zal aangeven waarom naar haar mening de genomineerde bureaus een nominatie verdienen. 

  Bepalen winnaar

  De genomineerde bureaus worden uitgenodigd voor een gesprek met de jury. Op basis van dit gesprek en de eerder verstrekte motivaties wordt de uiteindelijke winnaar bepaald. De jury is vrij in haar keuze, maar licht deze wel toe in een kort juryrapport. De winnaar wordt op woensdag 12 juni 2019 tijdens de feestelijke award uitreiking bekend gemaakt.

  *  Aanbevelingen afkomstig van eigen werknemers van bureaus worden niet meegenomen.

  **Onderzoekers verbonden aan bureaus bestaande uit 1 of 2 fte's kunnen worden aanbevolen voor de individuele award Insights Professional van het jaar - bureauzijde.

   

 • Criteria

  Uit elke categorie worden drie bureaus gekozen die de opdrachtgever prijswaardig vindt. Bureaus dienen zich op onderstaande criteria te onderscheiden om in aanmerking te komen voor de titel 'Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar 2019'. 

  • bijdrage aan innovatie van het vak, dan wel de manier waarop research binnen het bedrijf wordt ingezet;
  • bijdrage aan een sterke positie van research binnen het bedrijf;
  • exposure (presentaties op congressen en seminars, geschreven artikelen);
  • bijdrage aan de ontwikkeling van de research professie, resp. de status en uitstraling daarvan.
 • Prijs

  Voor de winnaar van de MOAward levert de prijs natuurlijk veel erkenning en publiciteit op (via diverse vakbladen zoals Clou, Adformatie en via de MOA-uitingen). Daarnaast ontvangt de winnaar uiteraard de MOAward (speciaal gemaakt bronzen beeldje) en een oorkonde. Tevens zal er na de bekendmaking van het Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar een interview met de betrokken bureaudirectie gepubliceerd worden in vakblad Clou.

   

 • Jury

  De jury die gaat over deze prijs bestaat dit jaar uit:

  Angelique de Reuver - Manager Consumer Insights Friesland Campina Branded Netherlands
  Jan Roekens - Hoofdredacteur Clou
  Hans Zijlstra - Director Customer Insight Air France-KLM
  Emma Eversdijk - Category Manager Promotions Ahold Delhaize
  Jan Zwang - Sr. Manager Market&Customer Insights VodafoneZiggo
  Christiaan Buitenhuis - Senior Marktonderzoeker Interpolis
  Daniëlle Koning - Senior marktonderzoeker & customer journey manager UWV