• Achtergrond 2019

Digital & Webanalist

Genomineerden 2019

De Digital & Webanalist van het jaar 2019 is een nieuwe prijs en wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De kandidaat dient zich op onderstaande criteria te onderscheiden om in aanmerking te komen voor een nominatie door de jury:

 • Werkzaam in de (digital) onderzoek-sector;
 • Heeft een sterk analytisch vermogen;
 • Creatief & een vernieuwende aanpak;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Valt op buiten de branche (buitenwaarts gericht);
 • Heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen;
 • Toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert.

 

AnnemarieAnnemarie Klaassen - VodafoneZiggo - Annemarie werkte de afgelopen twee jaar bij TIX.nl en was in haar rol als conversion manager vooral bezig met het testen en optimaliseren van de TIX-customer journey. Dat betekent dat ze aan de hand van verschillende databronnen analyseerde wat de websitebezoekers drijft en waar de kansen voor verbetering liggen. Ze gooit geen cijferrapportjes over de schutting maar vertaalt juist haar analyses naar concrete inzichten en actiepunten. Dit zien we terug in de reacties van haar collega’s die haar prijzen om haar kennis van data en hoe ze daadwerkelijk met de inzichten optimalisatieslagen maakt. Ze heeft veel ervaring en passie voor het vak. Die passie zien we ook terug in de projecten die ze naast haar werk doet. Annemarie geeft geregeld gastcolleges en presenteert op congressen. Bovendien schreef ze mee aan het Basisboek Online Marketing dat gebruikt wordt bij verschillende HBO-opleidingen.

 

ElisaElisa Onink - KPN - Elisa is zeven jaar werkzaam in het analytics-vak en heeft vorig jaar een overstap gemaakt naar KPN. Webanalisten zijn vaak een verbindende schakel tussen techniek, onderzoek, marketing en de business. In haar rol van online analist voor een van de KPN-merken brengt ze die verschillende disciplines samen. Met een doordachte en gestructureerde aanpak << van ideation, kpi-setting, inrichting van metingen, dashboarding en analyse >> werkt ze aan begrijpelijke inzichten over klantprocessen en verbeteringen in conversierates. Haar collega’s waarderen Elisa om haar veelzijdigheid en brede ervaring en noemen haar spontane en behulpzame persoonlijkheid. Ze brengt binnen haar organisatie niet alleen deskundigheid mee, maar ook werkplezier!

 

MauriceMaurice Beerthuyzen - Nummer NegenMaurice is een van de bekendere namen in het vak en heeft al ruim 20 jaar ervaring. Hij werkte het afgelopen jaar voor grote partijen zoals Adidas en Efteling. Hij helpt bij het organiseren, onderzoeken en optimaliseren van hun digitale activiteiten en processen. Zorgen voor een soepel lopend optimalisatieproces, samenwerking op gang brengen en snelheid maken. Maar juist ook bij kleinere bedrijven toont hij de meerwaarde van online analytics aan. Met aansprekende analyses en slimme experimenten creeert hij “fans” van datagedreven optimaliseren en zorgt ervoor dat organisaties meer lol krijgen in hun werk. Maurice is ook een teamplayer: “alleen door continu je data te bediscussiëren met je CROlead, UX designer en developers, kom je tot de juiste inzichten”.

 

Digital & Webanalist van het jaar procedure

 • Procedure

  Selecteren genomineerden

  Een onafhankelijke jury zal de motivaties van de voordragers beoordelen en een voorselectie maken. Deze kandidaten worden vervolgens gevraagd een vragenlijst in te vullen. De antwoorden op de vragenlijst en de motivatie van de voordrager worden meegenomen in de overweging van de jury bij het nomineren van drie Digital & Webanalisten. De drie genomineerden worden in april 2019 bekend gemaakt via een speciale bijlage in vakblad Clou. 

  Bepalen winnaar

  De genomineerden voor 'Digital & Webanalist van het jaar 2019' worden uitgenodigd voor een gesprek met de jury. Op basis van dit gesprek, samen met de eerdere motivatie van de voordrager en de antwoorden op de vragenlijst, wordt de uiteindelijke winnaar bepaald. De uiteindelijk winnaar wordt op woensdag 12 juni 2019 tijdens de MOAwards uitreiking bekend gemaakt.

 • Criteria

  De Digital & Webanalist van het jaar dient zich op onderstaande criteria te onderscheiden om in aanmerking te komen voor een nominatie door de jury:

  • werkzaam in de (digital) onderzoek-sector
  • heeft een sterk analytisch vermogen
  • creatief & een vernieuwende aanpak
  • goede communicatieve vaardigheden
  • valt op buiten de branche (buitenwaarts gericht)
  • heeft een zekere drive en doorzettingsvermogen
  • toont leiderschap, m.a.w. is richtinggevend, brengt mensen samen, motiveert en inspireert

   

 • Prijs

  Wat levert het winnen van een MOAward op?

  Voor de winnaar levert de MOAward natuurlijk veel erkenning en publiciteit op (via diverse vakbladen zoals Clou, Adformatie en via de MOA-uitingen). Daarnaast ontvangt de winnaar uiteraard de  MOAward en een oorkonde.

 • Jury

  De jury die gaat over de Digital & Webanalist van het jaar bestaat uit:

  Martijn Warmoeskerken - Senior Consultant Communicatieonderzoek - Dienst Publiek en Communicatie van Alg. Zaken
  Simone Rodewijk - Senior Online Data Analyst Cheil Benelux
  Roel Willems - Lead Digital Analytics & Experimentation Ahold Delhaize
  Kevin Anderson - Manager Data analytics ING
  Wolter Tjeenk Willink - Director Traffic Builders
  Marc Tollens - User Insight Manager KLM
  Joost van Wattingen - Manager Digital Analytics Deloitte Consulting B.V.
  Daan Versteeg - Managing Director DAN DNA
  Erik Dekker - Webanalist ASR