• Achtergrond 2019

Winnaar aan het woord - Martijn Lampert, Motivaction

Bureauonderzoeker van het jaar 2012

“Het winnen van de MOAward en het gesprek met de jury waren voor mij twee mooie ervaringen, waar ik met veel enthousiasme aan terugdenk. Het is eervol om het vak uit te mogen dragen met de titel Bureauonderzoeker 2012. Het was bijzonder om na de uitreiking veel felicitaties te krijgen, ook van mensen die je niet kent maar die je werk al wel een tijd blijken te volgen.

De voorbereiding van het gesprek met de jury vormde een uitgelezen aanleiding om terug te kijken. Dan reflecteer je op de onderzoeken, media-optredens, publicaties, lezingen en boeiende gesprekken over het vak in de afgelopen periode en dat deed ik voorheen eerlijk gezegd niet zo vaak. Die reflectie was voor mij al waardevol om te doen en dan is het extra mooi als je ook nog wint.

De MOAwards is een grote stimulans om door te gaan met het uitdragen en ontwikkelen van het vak en van daaruit nieuwe wegen te bewandelen. Ik heb ook ervaren dat het deuren opent die eerder op een kiertje stonden. Zo’n ervaring gun ik ieder aanstormend talent: zorg dat je het verschil maakt in je vak, laat je niet te veel afleiden en go for it!”